Zorgprofessionals

Medische beroepsbeoefenaren hebben slechts één gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie (webpaspoort) nodig, om toegang te krijgen tot een groot aantal besloten medische websites. Bovendien kan deze gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie automatisch door de website onthouden worden, zodat gebruikers bij een volgend bezoek alleen maar op ‘OK’ hoeven te klikken om toegang te krijgen tot de besloten website.

Wijzigingen in uw gegevens kunt u doorgeven via het menu-onderdeel “Mijn profiel”.

Om in te kunnen loggen op diverse websites van medische beroepsverenigingen dient u ook lid te zijn van de betreffende vereniging. Als u deze melding krijgt bent u niet of niet correct in de ledenlijst van een vereniging opgenomen. Wij adviseren u in dit geval contact op te nemen met het secretariaat van uw vereniging.

Ja, dat kan, maar het wil niet zeggen dat u automatisch toegang krijgt tot alle besloten websites met Medi-Access-authenticatie. Dit hangt namelijk ook af van uw beroepsstatus zoals het gegeven of u wel of geen beroepsbeoefenaar bent.

Aan een Medi-Access account zijn voor de gebruiker geen kosten verbonden. U kunt in het menu kiezen voor "Aanmelden" om kosteloos een Medi-Access webpaspoort aan te vragen.

Het BIG-register is een onderdeel van het Agentschap Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg (CIBG). Het is een actueel register dat apothekers, artsen, fysiotherapeuten, gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten, tandartsen, verloskundigen en verpleegkundigen registreert. Meer informatie kunt u vinden op www.bigregister.nl.

Waarschijnlijk komen de gegevens die u tijdens het aanvragen invult niet overeen met de gegevens die bekend zijn bij het BIG-register. U kunt op bigregister.nl uw gegevens aanvragen, en het aanvraagproces nog een keer doorlopen met de gegevens zoals deze bij het BIG-register bekend zijn. Mocht de aanvraag alsnog mislukken, dan mag u deze gegevens ook mailen naar de helpdesk.

Let op dat het wachtwoord gevoelig is voor hoofdletters, dus de Caps Lock-functie op uw toetsenbord moet uit staan. Tevens dienen er geen spaties te staan in uw gebruikersnaam (v.b. goed=med838810 fout=med 838810).

Uw aanvraag wordt op het moment van aanmelden direct verwerkt. U krijgt na enkele minuten een e-mail om uw account en e-mailadres te bevestigen. U kunt dan al gebruikmaken van uw Medi-Access webpaspoort.

Dit kan afhangen van uw beroepsstatus zoals het gegeven of u wel of geen beroepsbeoefenaar bent. Zo mag informatie die aangemerkt wordt als geneesmiddelenreclame alleen worden gegeven aan beroepsbeoefenaren. Of u dat al dan niet bent kunt u vinden op http://www.cgr.nl/Gedragscode-Geneesmiddelenreclame/Hoofdstuk-3-BEGRIPSBEPALINGEN/3-1.

Een zorgprofessional is iemand die werkzaam is in de gezondheidszorg en die;

  • Een BIG-registratie heeft;
  • En/of een beroepsbeoefenaar is
  • En/of zelfstandige bevoegdheden heeft (bijv, Physician Assistant en Klinisch technoloog)
  • En/of een wettelijk beschermde paramedische opleiding heeft
  • Doktersassistente is
  • Praktijkondersteuner is

Staat uw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op

Aanmelden

Gebruikers hoeven maar eenmalig de eenvoudige aanmeldprocedure te volgen en direct daarna wordt het webpaspoort automatisch gegenereerd en per e-mail toegezonden.

Aanmelden

50969 leden

330 nieuwe leden
in de laatste 12 maanden